Миру з рф не буде до повної деокупації української землі - Стефанчук

12:16, 24.10.2023
Миру з рф не буде до повної деокупації української землі - Стефанчук

Стефанчук підкреслив, що територіальна цілісність - передумова справедливого миру в Україні та світі (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

До повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи Крим, немає підстав для обговорення можливості миру з Росією. Відновлення територіальної цілісності є необхідною умовою для справедливого миру в Україні та загальної безпеки у світі. 

 

Як інформує Україна молода, про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив під час виступу на другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

 

«Незаконна окупація та анексія росією Криму у 2014 році стали плацдармом для подальшого нападу та агресивної війни у 2022 році. Будемо відверті, відповідь світу на окупацію українського Криму та Донбасу була кволою та недостатньою для втримання кремлівського режиму від наступних, більш агресивних кроків. Міжнародні механізми та превенції вирішення конфліктів не спрацювали. Тепер лише від нас залежить, чи буде наступна фаза агресії.

 

Тому ми з впевненістю говоримо: без повного відновлення територіальної цілісності України включно з Кримом не буде ні справедливого миру для України, ні безпеки для всього світу», - сказав він.

 

Він наголосив, що не може бути переговорів про мир або перемир’я, поки російські військові залишатимуться на міжнародно визнаній території України, а тим часом Україна потребуватиме підсилення міжнародної підтримки, включно з надійним постачанням зброї та боєприпасів.

 

Як повідомляла УМ, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у чергове наголошує, що переговори з Московією не відбудуться доти, доки вона не залишить окуповану українську територію.