Прем’єрка Данії Фредеріксен вшанувала пам’ять жертв Бучі, фото

17:28, 06.09.2023
Прем’єрка Данії Фредеріксен вшанувала пам’ять жертв Бучі, фото

Костін показав пані Фредеріксен місця воєнних злочинів, скоєних у Бучі російськими військовими (Фото Офісу генпрокурора)

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен відвідала  місто Буча на Київщині, де  вшанувала пам’ять жертв воєнних злочинів, скоєних російськими військовими.

 

Главу данського уряду супроводжував генеральний прокурор України Андрій Костін.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомояє Офіс генпрокурора в середу.

 

Зазначається, що пан Костін показав пані Фредеріксен місця воєнних злочинів, скоєних у Бучі російськими військовими, й наголосив на необхідності завжди пам'ятати про їх жертв.

 

 

Генпрокурор зазначив, що хоч російські війська відступили з Київської області, агресор продовжує невибіркові обстріли мирних українських міст.

 

 

"Сьогодні вранці ворог здійснив чергову ракетну атаку на Київ та населені пункти області. Але кожна така атака лише зміцнює нашу рішучість зупинити росію та домогтися, щоб злочинний режим рф поніс відповідальність за кожен скоєний злочин, – наголосив Костін.

 

 

Він подякував за підтримку Данією боротьби України за суверенітет і територіальну цілісність, а також за допомогу на шляху до справедливості.

 

"Данія входить до топ-10 країн за обсягом допомоги Україні у співвідношенні до ВВП. Ми високо цінуємо військову допомогу, особливо історичне рішення надати Україні винищувачі F-16", – додав Костін.

 

Як повідомляла "УМ", 6 вересня до Києва також прибув Державний секретар США Ентоні Блінкен – свій візит він розпочав із вшанування пам'яті загиблих воїнів на кладовищі.