Салліван зустрівся з керівниками антикорупційних установ України

16:44, 02.09.2023
Салліван зустрівся з керівниками антикорупційних установ України

Салліван підтвердив непохитну підтримку США антикорупційних реформ в Україні

Радник президента США з національної безпеки, Джейк Салліван, провів зустріч з керівниками українських антикорупційних інституцій. Такий контакт може бути важливим для співпраці між США та Україною у сфері боротьби з корупцією та зміцнення демократичних інститутів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті Білого дому.

 

До складу делегації входили зокрема директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос, Спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко та Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко.

 

"Вони обговорили прогрес, досягнутий Україною у боротьбі з корупцією та забезпеченні незалежності цих важливих інституцій", – йдеться у повідомленні.

 

Під час зустрічі Салліван підкреслив життєву важливість для будь-якого демократичного суспільства незалежних, неупереджених правоохоронних та судових інституцій, здатних розслідувати, переслідувати та розглядати корупційні справи, незалежно від того, куди вони ведуть.

 

"Салліван також підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами антикорупційних реформ в Україні та відважного захисту Україною своєї демократії від російської агресії", – повідомили у Білому домі.

 

Як відомо, впродовж кількох останніх днів керівники антикорупційних інституцій України здійснити візит до Вашингтона де провели низку зустрічей.

 

Візит керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро та Вищого антикорупційного суду України тривав з 28 серпня по 1 вересня.

 

Нагадаємо, у червні посли країн G7 представили ключові рекомендації для України щодо посилення антикорупційних інституцій та реформування судової системи.

 

Як повідомляла УМ, радник  президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван наголосив, що США надають допомогу Україні не лише для поточного контрнаступу, але й для зміцнення її потенціалу у майбутньому.