Легіон «Свобода Росії» створює «демілітаризовану зону» на Бєлгородщині

18:47, 22.05.2023
Легіон «Свобода Росії» створює «демілітаризовану зону» на Бєлгородщині

У Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців

У легіоні «Свобода Росії», в якому на боці України воюють росіяни, заявили, що розпочали створення у Бєлгородській області Російської Федерації «демілітаризованої зони».

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із коментаря пресслужби легіону "Свобода Росії" для «Суспільного»

 

«Ситуація складна, легіон та РДК створюють демілітаризовану зону на кордоні з РФ, звідки вони (російські війська – ред.) не зможуть обстрілювати Україну. Надалі – рухаємося до звільнення всієї Росії від путінського диктату та припинення злочинної війни», — йдеться у повідомленні.

 

Так у легіоні «Свобода Росії» 22 травня прокоментували свої ранкові відео з російської території та заяви про «звільнення» російських сіл Козинка й Гора-Подол, а також штурм міста Грайворон у Бєлгородській області РФ.

 

Раніше "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії" заявили, що перейшли кордон і "звільняють" від чинної російської влади населені пункти Бєлгородській області: почали з сіл Козинка і Гора-Подол, – але прагнуть "звільнення" всієї Росії.

 

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ".

 

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков запевнив, що Володимиру Путіну доповіли про прорив кордону у Бєлгородській області, але вже ведеться робота з витіснення та знищення українських диверсантів.

 

Легіон "Свобода Росії" – це військовий підрозділ Збройних сил України, сформований нібито з російських військовополонених і добровольців, які перейшли на бік України у війні.

 

Як повідомляла УМ, у мережах з´явилися кілька відео, на яких можна бачити бійців на тлі дорожніх знаків населених пунктів Любимовка, Безлюдовка, Чуровичі Бєлгородської та Брянської областей. «Російський добровольчий корпус», який, ймовірно, підпорядковується Головному управлінню розвідки Міноборони України, заявив, що зайшов на територію росії й виконує там бойові завдання.