Геополітично росія програла війну та стає васалом Китаю - Макрон

00:39, 15.05.2023
Геополітично росія програла війну та стає васалом Китаю - Макрон

Макрон радіє зустрічі із Зеленським у Парижі. (facebook.com/EmmanuelMacron)

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що геополітично росія вже зазнала поразки від України та перетворюється на васала Китаю.

 

Як інформує Україна молода, таку думку Макрона наводить The Guardian. Її він висловив перед візитом Зеленського до Парижу. 

 

«Де-факто росія увійшла у форму підлеглості Китаю та втратила доступ до Балтійського моря, яке було критично важливим для рф, оскільки це спонукало Швецію та Фінляндію до рішення приєднатися до НАТО. Це було неможливо уявити ще два роки тому. Тому це вже геополітична поразка», - сказав французький лідер.

 

Пан Макрон наголосив, що Росія не має виграти цю війну.

 

«Давайте прояснимо, росія не повинна виграти цю війну військовим шляхом. Тому від нас залежить, як допомогти українцям у їхньому контрнаступі, як розібратися з питанням гарантій безпеки на переговорах, які неминуче відбудуться», – зазначив президент Франції.

 

При цьому, він резюмував, що нова європейська архітектура безпеки має не лише захищати Україну, а й створити такий баланс сил, за якого нова конфронтація не буде можлива.

 

Зауважимо, що після візиту до Берліна президент Зеленський попрямував до Парижу, щоб повечеряти із Макроном. 

 

ДОПОВНЕНО: Макрон щиро привітав Зеленського у Франції близько півночі за київським часом ( у ніч на понеділок) і оприлюднив фото зустрічі. 

 

"Шановний Препиденте Зеленський, друже Франції, ласкаво просимо", - написав Макрон у соцмережах. 
 

Як повідомляла «УМ», в неділю, під час зустрічі у Берліні Олаф Шольц запевнив Зеленського у фінансовій, політичний та військовій підтримці України.