Прем’єрка Італії Мелоні переконана у перемозі України та обіцяє підтримку, фото

18:19, 13.05.2023
Прем’єрка Італії Мелоні переконана у перемозі України та обіцяє підтримку, фото

(Фото Офісу президента)

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні впевнена у перемозі України у війні проти росії та обіцяє повну підтримку інтеграції нашої держави до Євросоюзу.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Мелоні заявила пресі після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі, передає Офіс президента в суботу.

 

«Я переконана у тому, що Україна переможе, що відновиться ще сильнішою, більш процвітаючою. Майбутнє України – це майбутнє миру і свободи, і це європейське майбутнє. І інших можливих рішень тут немає», – наголосила глава уряду Італії.

 

І додала, що Рим продовжуватиме працювати з союзниками, щоб надати військову підтримку Україні.

 

 

«До миру не можна прийти з поразкою, зі здачею України, це було б дуже небезпечно для миру в Європі, і було б прецедентом для усіх народів світу. До миру ми дійдемо лише тоді, коли росія перестане вести воєнні дії і нападати на цивільні цілі. Ми продовжуватимемо звертатися до Москви з вимогою зупинити бойові дії і вивести війська з території України», – сказала італійська прем’єрка.

 

За її словами, Італія готова надати всю можливу допомогу, коли Київ вважатиме за необхідне розпочати переговори про мир з рф. Також офіційний Рим підтримує формулу миру із 10 пунктів президента Зеленського.

 

 

Крім цього, Джорджія Мелоні пообіцяла надати Києву повну підтримку для вступу в ЄС, зокрема, допомагаючи у сфері реформ.

 

«Ми визнаємо справедливі побажання України вступити в ЄС, ми підтримуємо це. В Україні зараз ведеться боротьба, щоб захистити європейські цінності. Це цінності усіх наших громадян. Ось чому ми вирішили зайняти активну позицію у підтримці статусу кандидата Україні на вступ в ЄС. Продовжуватимемо надавати нашу повну підтримку, для того, щоб сприяти поступовій інтеграції України в ЄС», сказала глава уряду Італії під час брифінгу.

 

 

І додала, що Україна, звичайно, повинна втілювати реформи на шляху до Євросоюзу.

 

«Правда полягає в тому, що Україна є жертвою агресії, і, захищаючи свою цілісність та суверенність, вона віддаляє війну від решти Європи. Для нас це надзвичайно важливо. Те, що роблять українці, вони роблять і для нас», – констатувала також пані Джорджія.

 

Зауважимо, що президент Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Серджо Маттареллою, який заявив, що мир в Україні має бути справжнім, "не капітуляцією".

 

Під час візиту до Рима він закликав політичних лідерів Італії та громадських діячів відвідати Україну, щоб краще зрозуміти, чому вона так протистоїть злу. Він констатував, що вже два прем’єр-міністри Італії, експрем’єр Маріо Драгі та чинна очільниця уряду Мелоні побували в Україні та на власні очі побачили наслідки російської агресії.

 

 

«Я хочу запросити зараз усіх політичних лідерів Італії, усіх ваших громадських діячів відвідати нашу країну, поспілкуватись особисто з людьми, звичайними людьми. Мені здається, що якщо ви побачите на власні очі, що відбувається, і що там наробила одна людина – Путін, мені здається, що всі нарешті зрозуміють, чому ми так протистоїмо злу. Ми просто боремось за життя», – сказав Зеленський.

 

Президент подякував народу Італії за підтримку, яку держава надала нашій країні після початку повномасштабного вторгнення Росії.

 

«Я вдячний від імені українців усім італійцям, чиї серця не залишаються байдужими до зла і підтримують допомогою у захисті», – сказав Зеленський.

 

 

Як повідомляла «УМ», 13 травня Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Італії та Ватикані.