путін на параді сидів із ветеранами НКВС-КДБ, а не з фронтовиками

15:06, 10.05.2023
путін на параді сидів із ветеранами НКВС-КДБ, а не з фронтовиками

Путін на параді сидів у колі ветеранів НКВС-КДБ, які придушвали антирадянські протести. (Фото з відкритих джерел)

9 травня на параді в Москві поруч із російським диктатором Володимиром Путіним сиділи не фронтовики, а колишні співробітники НКВС і КДБ, які не воювали у часи Другої світової.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське видання «Агентство».

 

Журналісти з'ясували, що праворуч від Путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін, який записався в армію добровольцем у 1942 році, але на фронт не потрапив. У 1944-му після закінчення школи снайперів його відправили у складі НКВС у Львівську область "виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території Західної України".

 

По ліву руку від Путіна перебував 88-річний Геннадій Зайцев, який народився 1934 року. Його призвали на військову службу 1953 року, після чого він залишився в армії і через 6 років почав служити в КДБ.

 

У 1968 році Зайцев брав участь у введенні радянських військ до тодішньої Чехословаччини для придушення антирадянських протестів.


Він керував групою 7-го управління КДБ СРСР в операції "Дунай", під його командуванням було захоплено будівлю МВС у Празі.

 

Як повідомляла УМ, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росіяни мають знати єдину правду – парад влаштував вбивця українських дітей.

 

Тож ідеальний парад для Путіна на 9 травня — зустріч із мертвими окупантами, яких він відправив на смерть в Україну.