Петр Павел у Дніпрі зустрівся з переселенцями та на власні очі побачив російський терор, фото

18:01, 29.04.2023
Петр Павел у Дніпрі зустрівся з переселенцями та на власні очі побачив російський терор, фото

Петр Павел під час зустрічі з українськими переселенцями у Дніпрі. (twitter.com/prezidentpavel)

Президент Чехії Петр Павел відвідав переселенців, які втратили свої домівки через російське вторгнення під час свого візиту до Дніпра у суботу.

 

Він також оглянув постраждалу багатоповерхівку, по якій росіяни нанесли ракетний удар і де загинуло чимало містян.

 

Як інформує Україна молода, про свою поїздку до Дніпра Петр Павел докладно інформував у Твіттер.

 

«Я пережив війну. Я сподівався, що більше ніколи не побачу подібних фотографій. Але дніпровські реалії показують, що ми нічого не вивчили в історії. Війна Росії проти України - це варварське вбивство мирного населення. Вшанування пам'яті 46 жертв російської атаки. Вони померли посеред канікул, вдома, де почувались у безпеці», - написав президент Чехії, оглядаючи місце російського теракту в обласному центрі.

 

 

Під час зустрічі з українськими переселенцями пан Павел  констатував, що через війну багато українців втратили свої домівки. Близько 200 тисяч із них знайшли притулок у Дніпрі.

 

«Забезпечення гідних умов для їхнього життя є запорукою стабільності України та Європи. Таким чином, гуманітарна допомога та допомога розвитку є одним із головних напрямків, на якому Чеська Республіка зосередиться в Дніпрі», – наголосив чеський лідер.

 

 

Під час візиту він також зустрівся з головою Дніпропетровської області Сергієм Лисаком.

 

«Сьогодні я вирушив далі на схід, щоб показати, що Чехія серйозно ставиться до шефства над Дніпропетровщиною. Я запевнив керівника регіону Сергія Лисака, що вони не на самоті у відбудові», - написав Павел.

 

 

Зауважимо, що у суботу президенти Чехії та Словаччини почали другий день візиту до України, на який запланували поїздку у регіони. Напередодні вони відвідали Бородянку та Бучу на Київщині, які постраждали внаслідок російської агресії та зустрілися з президентом Зеленським.

 

Як повідомляла «УМ», президенти Словаччини та Чехії - Зузана Чапутова та Петр Павел разом з президентом Володимиром Зеленським підписали спільну декларацію про підтримку української європейської та євроатлантичної інтеграції.