Зеленський пояснив, чому Україна не може розпочати контрнаступ

10:26, 25.03.2023
Зеленський пояснив, чому Україна не може розпочати контрнаступ

Українські бійці розпочнуть наступальні операції, щойно отримають достатню кількість техніки та озброєння (Фото Генштабу ЗСУ)

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна ще поки не може розпочати свій анонсований раніше контрнаступ, через брак техніки та зброї. Наразі наша країна чекає на достатню кількість боєприпасів від партнерів.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

 

Глава держави описав ситуацію на сході складною та повторив, що причина тому - брак боєприпасів. Він наголосив на необхідності додаткової підтримки зброєю від союзників, зокрема, для успішної наступальної операції Україні потрібна важка техніка й винищувачі.

 

"Чекаємо боєприпасів від наших партнерів", - сказав Зеленський, зазначивши, що російські окупанти щодня використовують утричі більше боєприпасів, ніж українські сили.

 

Він підкреслив, що Україна не може відправляти своїх хоробрих захисників у контрнаступ без достатньої кількості озброєння.

 

Видання зауважило, що президент Зеленський попросив Японію про військову допомогу. Він наголосив, що покладає на неї великі надії, як на країну-очільницю "Великої сімки".

 

"Якщо у вас є політична воля, ви можете знайти спосіб нам допомогти. Ми у стані війни й не можемо чекати",– наголосив президент. 


Як повідомляла УМ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевняє, що ситуацію на бахмутському напрямку вдається стабілізувати.