Політична помста: Юрія Луценка перевели з аеророзвідки Бахмута в тероборону

13:19, 04.03.2023
Політична помста: Юрія Луценка перевели з аеророзвідки Бахмута в тероборону

Луценко назвав рішення керівництва перевести його з Бахмута у тероборону «політичною помстою». (facebook.com/LlutsenkoYuri)

Ексгенпрокурор та ексглава МВС Юрій Луценко сказав, що він більше не воюватиме на Бахмутському напрямку в підрозділі аеророзвідки "Птахи Мадяра", оскільки його переводять у територіальну оборону.

 

Як інформує Україна молода, про це командир взводу Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook в суботу. 

 

«Вчора отримав персональний наказ вибути з підрозділу ЗСУ Бахмуту і продовжити службу в ТРО. Підрозділ, де я 110 днів і ночей проходив службу на Бахмутському напрямку, теж перевели на інший напрямок. Виконання обох наказів постійно моніториться для доповіді в ОП», - йдеться у повідомленні.

 

Таке рішення Луценко назвав «політичною помстою» і додав:


«Не хочу під час війни говорити все, що думаю про політичне керівництво. І все ж мушу сказати дві речі: дуже шкода, що сили оборони Бахмуту в критичний період, крім проблем з бк матимуть ще й менше очей бпла. Ця мілка політична помста не зробить Україну сильнішою. Тих, хто голосував не за Зеленського - 25%. А в Армії навіть більше.

 

Тож давно пора б працювати на єдність, не ділячи хоча б бійців на своїх і чужих. Тим більше, що місця в окопах не спішать зайняти друзі Президента.  Але наказ є наказ».



Нагадаємо, 20 лютого головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний призначив капітана Юрія Луценка командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів.

 

Луценко назвав своє призначення командиром взводу роти ударних безпілотних авіакомплексів рядовою подією, яка відбулася на тлі вуличних боїв у передмісті міста Бахмут Донецької області.

 

Як повідомляла УМ, підрозділ аеророзвідки "Птахи Мадяра" отримав наказ від командування терміново залишити Бахмут. Військові ЗСУ обороняли місто-фортецю на Донеччині впродовж понад 100 днів.