Зеленський та прокурор Хан обговорили покарання російських воєнних злочинців

18:04, 28.02.2023
Зеленський та прокурор Хан обговорили покарання російських воєнних злочинців

Володимир Зеленський під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом зазначив, що злочини російської федерації на територіях України не повинні залишитися непокараними, усі винні мають бути притягнуті до відповідальності.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє глава держави у Телеграмі.

 

"З першого дня повномасштабного вторгнення росії наша держава відчуває підтримку з боку Міжнародного кримінального суду. Під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом сказав, що жахливі злочини, які вчинили на територіях України російські окупанти, не повинні залишитися непокараними. Винні в них мають бути притягнуті до відповідальності", - розповів Зеленський.

 

Він підкреслив, що для України важливо почути сигнали про підтримку і важливість правосуддя.

 

"Це означає, що ми не одні у бажанні добитися справедливості для України і спільно зможемо повернути справедливість для Європи та світу. Щоб такі жахливі злочини не могли повторитися у майбутньому навіть теоретично", - додав Президент.

 

Як відомо, у березні минулого року МКС розпочав власне розслідування російських воєнних злочинів в Україні, після завершення слідства справа буде направлена на розгляд МКС. Відомо, що МКС розглядає  прави лише стосовно високопоставлених воєнних злочинців і лише за їх присутності на лаві підсудних.

 

Як повідомляла УМ, Голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов заявив, що Міжнародний центр з розслідування злочину агресії в Україні, який створять у Гаазі, покликаний фіксувати злочини російської федерації проти України. Окрім цього, організація підготує обвинувальний акт для президента- диктатора володимира путіна.