Головний дипломат Словаччини Качер послав Орбана за російським кораблем

20:01, 21.02.2023
Головний дипломат Словаччини Качер послав Орбана за російським кораблем

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер у потязі «передав привіт» угорському прем‘єр-міністрові Орбану (facebook.com/rastislav.kacer)

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер відправив угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана за його політику, що грає на руку президенту Росії Володимиру Путіну услід за російським кораблем.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Качер повідомив на сторінці Фейсбуку.

 

У своєму обширному дописі глава словацького відомства стверджує, що військова допомога Україні є морально правильною, оскільки росіяни вторглися в Україну і вбивають мирних жителів. Він наголосив, що Євросоюз єдиний у допомозі Києву - лише Угорщина тримається осторонь. 

 

Також Качер зазначив, що позиція прем'єр-міністра Угорщини про те, що "це не наша війна", є морально неприйнятною.

 

«На вихідних їхній карпатський пророк просторікував про те, що це не наша війна. Це «просто військовий конфлікт між двома слов'янськими державами». Треба було залишити їх у спокої, ізолювати. Тобто, нехай росіяни швиденько переб'ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився в нинішній Угорщині) помер би від сорому за таких християн», - написав глава МЗС Словаччини.

 

Качер зазначив, що в одному згоден з «цими карпатськими колаборантами російських агресорів».

 

«Постачання зброї в Україну затягує конфлікт і відтерміновує мир. Найбільшим постачальником зброї в Україну є Росія. Спочатку вона постачала їм і «зелених чоловічків». Вони не були росіянами, а якщо і були, то лише у відпустці в Україні. Вони відкрито нападають і постачають зброю в Україну вже рік. Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі і поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані і настане мир. Все дуже просто», - наголосив Качер.

 

Він також розкритикував позицію експрем’єра Словаччини Роберта Фіцо, який, за словами Качера, хоче «путінського миру, як Орбан».

 

«Орбан робить в Угорщині те саме, що ми робили б у Словаччині, якби в уряді була партія Smer - SD (Роберта Фіцо - ред.)», - зазначив Качер.

 

За його словами, Словаччина є частиною розвиненого світу, тому він «не хоче, щоб ми робили, як Орбан».

 

«Для колабораціоністів Путіна, і особливо для наших в Карпатському басейні і високогір’ї, для всіх тих, хто хоче миру ціною знищення України, у мене є тільки одне послання, - зазначив словацький дипломат і додав лайку російською мовою, - иди на х*й».

 

Зазначимо, минулого місяця Віктор Орбан на зустрічі з журналістами у Будапешті заявив, що мета Росії - перетворити Україну на некеровану руїну, щоб Захід не міг заявити про неї "як про приз", а Україна, як Афганістан, тепер є "нічийною землею". 

 

Після цього МЗС України викликало угорського посла для пояснень. 

 

Як повідомляла УМ, днями  прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову зробив скандальну заяву про «не нашу» війну росії з Україною, розкритикував західну підтримку Києва зброєю та запевнив, що Будапешт продовжить торгувати з Москвою.

 

Саме на ці заяви Орбана жорстко відреагував міністр Качер.