Парламентська делегація Грузії відмовилася відвідати Київ у річницю вторгнення рф

19:58, 20.02.2023
Парламентська делегація Грузії відмовилася відвідати Київ у річницю вторгнення рф

Член правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклій Заркуа

Член правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Заркуа заявив, що Парламентська делегація Грузії відмовилася відвідати Київ у річницю російського вторгнення в Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє “Ехо Кавказу».

 

«Коли високопосадовці України закликають нашу державу до відкриття другого фронту, коли ув'язненого Саакашвілі, у якого багато серйозних звинувачень, називають політв'язнем, я думаю, що це не залишає місця для дипломатичних відносин»,- заявив він.

 

Політик наголосив, що уряд Грузії підтримує Україну і робить "все на всіх рівнях", тоді як багато сильних держав, у тому числі і європейських, "не наважилися зробити те, що наважилася Грузія проти Росії".

 

Нагадаємо, раніше президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що вона хоче, щоб у рамках мирної угоди рф з Україною було прописано пункт про вихід російських військ з окупованих територій Грузії.

 

Крім того, раніше президент України Володимир Зеленський закликав політиків допомогти врятувати життя Саакашвілі та не допустити його смерті.

 

Водночас країни Балтії закликали уряд Грузії відпустити Саакашвілі на лікування за кордон.

 

Як повідомляла УМ, депутати Європарламенту у затвердженій резолюції висловили серйозне занепокоєння станом здоров'я експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі та закликали помилувати його і відправити на лікування за кордон.