Зеленський вважає плідними переговори з Байденом у Києві

13:31, 20.02.2023
Зеленський вважає плідними переговори з Байденом у Києві

Зеленський вважає сьогоднішні переговори із Байденом важливими і вирішальними. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішні переговори з президентом Джо Байденом були «плідними і дуже важливими», а їхні результати матимуть вплив на полі бою

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News. 

 

«Ми сподіваємося, що 2023 рік стане роком перемоги»,- додав він.

 

Він також заявив, що продовжить робити все можливе, щоб демократичний світ "переміг у цій історичній битві".

 

За його словами, Україна переживає дуже складний період, але вона зробить "історичні досягнення" за допомогою США та решти світу.

 

«Сьогоднішні переговори були дуже плідними, дуже важливими і дуже вирішальними»,- сказав він, додавши, що їхні результати, безумовно, матимуть вплив на полі бою.

 

«Відновлення та встановлення правосуддя також є важливим... і агресор має взяти на себе відповідальність за агресію та відшкодувати збитки»,—сказав Зеленський, перш ніж подякувати США за підтримку в забезпеченні цього.

 

 

Як передає Офіс президента, зі свого боку Джозеф Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

 

«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив лідер Сполучених Штатів.

 

Президент США зауважив, що радий знову відвідати Київ: «Багато що змінилося з часу останньої поїздки. Сталися жахливі речі, вторгнення, але водночас українці проявили себе так, як дуже мало народів проявляли себе будь-коли у своєму захисті. І вони допомогли нам осягнути значення демократії».

 

Як повідомляла УМ, президент США Джо Байден під час візиту до Києва анонсував новий пакет військової допомоги від США та додаткові санкції проти Росії за агресію.