Ексдепутат Держдуми Ілля Пономарьов визнаний терористом в рф

15:02, 25.01.2023
Ексдепутат Держдуми Ілля Пономарьов визнаний терористом в рф

Ексдепутата Держдуми Пономарьова звинувачують у неправдивому використанні інформації про армію рф

Російська влада визнала колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова іноземним агентом та внесла до переліку екстремістів та терористів. А також «заморозила» його рахунки у банках

 

Як інформує Україна молода, інформація з’явилася на сайті Росфінмоніторингу.

 

«Перелік терористів та екстремістів (включені). Національна частина. Фізичні особи... Пономарьов Ілля Володимирович, 06.08.1975 року народження, місто Москва», – йдеться у тексті.

 

Згідно з російським законодавством, банки заморожують кошти осіб, які увійшли до цього переліку, і призупиняють їх обслуговування.

 

Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Пономарьова за статтею 207.3 КК РФ («Публічне поширення явно неправдивої інформації про використання ЗС РФ»). У рамках справи, у семи російських регіонах відбулися обшуки у адміністраторів телеграм-каналів. Зокрема обшук провели у засновника платформи «Висунення» Михайла Лобанова.

 

Нагадаємо, у серпні 2022 року Ілля Пономарьов був заочно заарештований у справі про фейки про армію, на початку жовтня з'явився в базі розшуку МВС, у справі про розтрату коштів фонду «Сколково». Мін'юст вніс його до списку фізосіб-іноагентів 21 жовтня.

 

Пономарьов був депутатом Державної думи 5-го та 6-го скликань, входив до фракції «Справедлива Росія». У червні 2014 року він виїхав із Росії до США, де проживав протягом наступних двох років. Пізніше він переїхав на Україну та отримав громадянство країни.

 

Як повідомляла УМ, МВС росії оголосило у федеральний розшук відомого у Європі журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, який неодноразово виявляв військові злочини держави-терориста та її посіпак.