Буданов і Малюк спростували ворожі наративи про «конфлікт» між ГУР та СБУ

16:07, 23.01.2023
Буданов і Малюк спростували ворожі наративи про «конфлікт» між ГУР та СБУ

Буданов та Малюк провели спільну нараду та пролили ясність, що непорозуміння між ними є чутками (Фото ГУР Міноборони)

У ГУР спростували чутки про непорозуміння між керівниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Службою безпеки України — Будановим і Малюком. Пояснили, що це є ворожі наративи.

 

Як інформує Україна молода, про це ГУР повідомляє у Телеграмі.

 

У понеділок, 23 січня, начальник ГУР Кирило Буданов та очільник СБУ Василь Малюк провели спільну робочу нараду. Її результати вже найближчим часом побачать українці та відчує ворог, ідеться в повідомленні. 

 

«Головне управління розвідки МО України та Служба безпеки України мають спільне бачення щодо заходів з оборони країни. Керівники двох відомств координують свої дії та разом планують і проводять найскладніші операції по знешкодженню ворога», - сказано в повідомленні. 

 

У ГУР наголошують, що чутки про нібито непорозуміння між керівниками відомств - ворожі наративи, які спростовуються щоденною спільною роботою зі знешкодження ворога. 

 

«Головне, що у нас є спільне розуміння цілком конкретних кроків, які наближають перемогу України. Результати взаємодії СБУ та ГУР МО ворог дуже швидко відчує на собі – на окупантів чекають нові чергові сюрпризи», - зазначив Малюк. 

 

У Головному управлінні розвідки Міноборони в березні 2022 року заявили, що троє співробітників ГУР загинули під час виконання спеціальних завдань. Це Олексій Доля, Валерій Чибінєєв, Денис Кірєєв. «Вони загинули, захищаючи Україну, а їхній чин наблизив державу до перемоги»,– зазначили тоді у ГУР.

 

28 лютого 2022 року Кірєєв брав участь як переговорник від України на зустрічі у білорусі. Перед наступним раундом переговорів він був застрелений у Києві.

 

18 січня цього року The Wall Street Journal опублікувало матеріал, у якому йдеться, що українській розвідці заздалегідь стало відомо про плані росії захопити Київ, висадивши десант на аеродромі в Гостомелі, завдяки фінансисту Кірєєву, якого згодом нібито застрелили співробітники контррозвідки СБУ в центрі Києва.

 

Видання розповідає історію життя Дениса Кірєєва, зокрема про роботу з проросійськими політиками та посади, які він обіймав за часів президентства віктора януковича, про зв’язки з російськими військовими та урядовцями.

 

З посиланням на Буданова видання пише, що Кірєєв передав інформацію від своїх російських контактів, яка допомогла українським силам успішно захистити столицю у лютому 2022 року. 

 

Як повідомляла УМ, пізніше Буданов заявив, що працівники СБУ вбили Кірєєва у службовій автівці, а тіло викинули на вулицю.