Після поразки рф має відбутися її демілітаризація й денуклеаризація - Кислиця

15:32, 10.12.2022
Після поразки рф має відбутися її демілітаризація й денуклеаризація - Кислиця

Росію необхідно перетворити на миролюбну націю для забезпечення сталого миру й безпеки — Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН заявив, що після перемоги України у війні росія має пройти демілітаризацію і денуклеаризацію.

 

Як інформує Україна молода, про це дипломат повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Після поразки Росії та закінчення війни має відбутися демілітаризація й денуклеаризація Росії. Це запобігатиме загрозі повторення агресії, заклавши тим самим міцну основу як для перетворення Росії на миролюбну націю, так і для забезпечення сталого миру й безпеки»,– сказав дипломат. 

 

Відповідаючи на звинувачення російської делегації у нібито потраплянні західної зброї з України в треті країни, Кислиця зазначив, що Москва, аби видаватися переконливою, загортає брехню «в численні терміни й назви, технічні характеристики й цифри. Усе це має надати фейкам вигляду фактів».

 

Постпред України повідомив присутніх, що в Україні для запобігання незаконному використанню зброї функціонує багаторівнева система контролю. Зокрема контроль за обігом та використанням стрілецької зброї і легких озброєнь в Україні здійснюється на міжвідомчому рівні за участю МВС, СБУ, Державної прикордонної служби та інших держструктур. Крім того, діє трирівнева система контролю та нагляду за озброєннями, що постачаються іноземними партнерами. Це парламентський контроль, контроль з боку РНБО, а також спільний моніторинг Міноборони та ЗСУ з іноземними партнерами. 

 

«Операції зі звільнення наших територій на сході та півдні країни є найпотужнішим і найпереконливішим доказом того, що вся зброя, якою володіє Україна, служить своєму прямому призначенню – допомагати українським воїнам звільняти наш народ і наші території», – заявив Кислиця.

 

Нагадаємо, останнє засідання Радбезу ООН відбулося 23 листопада, на якому обговорювали масований ракетний удар рф по Україні. Тоді Китай закликав сторони якомога скоріше розпочати мирні переговори, щоб «не допустити ескалації» війни та запобігти ядерній кризі. 

 

Також на цьому засіданні виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав партнерів надати Україні ще більше систем ППО для захисту неба. 
 

Як повідомляла УМ, представник України в ООН Сергій Кислиця надав різку відповідь представнику рф василю небензі, який «звалив» із засідання Радбезу.