МЗС закликає розслідувати «всиновлення» викраденої з Маріуполя дитини російською омбудсменкою

15:39, 27.10.2022
МЗС закликає розслідувати «всиновлення» викраденої з Маріуполя дитини російською омбудсменкою

Марія Львова-Бєлова вкрала хлопчика з Маріуполя. (Фото з відкритих джерел)

МЗС просить відкрити кримінальну справу проти російської омбудсменки Марії Львової -Бєлової, яка  усиновила хлопчика, якого окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. Окрім цього, вона сприяла незаконному всиновленні в РФ ще близько 350 дітей із захоплених регіонів Донбасу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у МЗС України.

 

«Вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України в РФ і подальше їхнє всиновлення росіянами порушують законодавство України, Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року. А — також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей», —заявили в МЗС України.

 

На пресконференції 26 жовтня Львова-Бєлова підтвердила, що усиновила хлопчика.

 

«Свого сина я побачила, коли евакуювали з Маріуполя групу з 31 дитини», – сказала Львова-Бєлова.

 

Львова-Бєлова поділилася статистикою, згідно з якою всього загарбники вивезли із зони проведення так званої «спеціальної військової операції» до двох тисяч дітей-сиріт. 350 сиріт із Донецької та Луганської областей вже незаконно усиновлені і розселені в 16 регіонах Росії. А ще більше тисячі очікують на незаконне усиновлення. 

 

Омбудсмен попередила, що незабаром інформація про них буде розміщена в державному банку даних країни-терористки і стане доступною для всіх кандидатів в усиновлювачі та опікуни вкрадених дітей.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рашисти примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області, до Криму. Зокрема вже вивезено 12 вихованців комунального закладу.  

 

Також гауляйтери тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областейзбираються вивезти українських дітей до захопленого Криму та росії.

 

До слова, днями російський пропагандист, ведучий державного телеканалу RT Антон Красовський у ефірі свого шоу закликав топити українських дітей.

 

Як інформує Україна молода, на російському телеканалі RT закликали вбивати українських дітей.