Зеленський відтермінував демобілізацію строковиків

12:40, 01.10.2022
Зеленський відтермінував демобілізацію строковиків

Звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, яке мало би відбуватися у жовтні - грудні 2022 року, відтепер відбудеться "не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації". (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким скасовується  осінній призов. Окрім цього, указом передбачається відтермінування звільнення строковиків у запас.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з указу президента №678/2022.

 

Документ вносить зміни в указ президента від 29 грудня 2021 року № 687 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році".

 

Новий указ виключає з попереднього пункти 2-6, які стосуються чергового призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – грудні 2022 року.

 

Також згідно з указом, звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, яке мало би відбуватися у жовтні - грудні 2022 року, відтепер відбудеться "не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації".

 

Указ набирає чинності від дня його опублікування.

 

Після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого Верховна Рада відразу ж ввела воєнний стан в Україні,  а президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

 

Після цього воєнний стан і загальну мобілізацію продовжували кілька разів.

 

Як повідомляла УМ, 15 серпня Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану в Україні строком на 90 днів до 21 листопада.

 

Президент Володимир Зеленський заявив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного Альянсу.