Резніков оцінив придатність застарілих ядерних боєголовок рф

13:43, 29.09.2022
Резніков оцінив придатність  застарілих ядерних боєголовок рф

За словами Резнікова, невідомо, чи ядерні боєголовки в росіі придатні для застосування

Міністр оборони Олексій Резніков висловив свою думку щодо ядерного удару з боку росії, наголосивши, що «з таким сусідом ризик буде завжди, але чи є потенціал, наразі невідомо».



Як інформує Україна молода, про це він розповів в інтерв'ю виданню «Інтерфакс -Україна ».

 

«Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психоне», - заявив Резніков.

 

У РФ є носії «Іскандери», «Калібри» і літаки, щоб завдати такого удару. Але наскільки ядерні боєголовки придатні для застосування, це відкрите питання.

 

«Якось я спілкувався з другим президентом Леонідом Кучмою, який вже завершував передачу росії ядерної зброї. Він нагадав, що навіть якщо б цей ядерний потенціал не віддали, у 1997 році у нього закінчувався термін придатності. Його все-одно треба було списувати та утилізувати. Ми його весь віддали до росії. Тому запитання: а в якому стані цей мотлох у росії?» - підкреслив Резніков.

 

Також глава Міноборони нагадав, що українські ракети «Сатана» ще стоять на озброєнні у росіян. Але невідомо, який догляд вони отримують.

 

«Ми їх робили понад 40 років тому. І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там», - додав Резніков.

 

Резніков розповів, як за допомогою «народного супутника» знищують замасковані позиції ворога

 

Олексій Резніков зазначив, що зброя продовжує надходити до України від союзників, а відсутність повідомлень про це не означає, що постачання скорочується.

 

Як повідомляла УМ, ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка має досвід тісної взаємодії ї президентом РФ Владіміром Путіним, порадила всерйоз ставитися до його ядерних погроз.