Україна терміново скликає Радбез ООН через псевдореферендуми

01:07, 25.09.2022
Україна терміново скликає Радбез ООН через псевдореферендуми

Засідання Ради безпеки ООН. (un.org)

Офіційний Київ вимагає терміново скликати засідання Ради безпеки Організацій Об'єднаних Націй щодо так званих "референдумів", які росія нахабно намагається проводити на тимчасово окупованих територіях.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Twitter  в ні на неділю.

 

«Україна запросила скликання термінового засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з проведенням росією фейкових референдумів на окупованих територіях України.

 

Росія має понести відповідальність за подальші спроби змінити міжнародно визнані кордони України всупереч Статуту ООН», - наголосив дипломат.

 

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що "референдуми" на окупованих територіях закриють рф можливість переговорів з Україною та цивілізованим світом.

 

За даними пропагандистських ЗМІ окупантів, росія може заявити про "приєднання" окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 30 вересня.

 

Як повідомляла «УМ», голова Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що членство росії в Раді безпеки ООН слід призупинити через її невиправдану агресію проти України.

 

Тді як Туреччина пропонує взагалі скасувати право вето у Радбезі ООН.