Євросоюз не визнаватиме паспорти рф, видані на окупованих територіях України

18:26, 31.08.2022
Євросоюз не визнаватиме паспорти рф, видані на окупованих територіях України

Жозеп Борель. (Фото з відкритих джерел)

Кремль продовжує насильницьку паспортизацію громадян України на тимчасово окупованих російськими військами українських територіях.
 
Проте  Віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз не визнаватиме їх.
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив у Празі на пресконференції після неформальної зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС та опублікував окремі тези у Твітері.
 
«Ми погодились, що паспорти, видані російською владою на окупованих територіях України, не будуть визнаватися»,– сказав Боррель.
 
Зазначимо, міністри закордонних справ країн Європейського Союзу (ЄС) домовилися про уповільнення та подорожчання видачі туристичних віз росіянам.
 
Для цього ЄС має намір призупинити візову угоду з РФ, яка передбачає спрощену процедуру видачі віз. Загального зупинення видачі віз не буде, але кожна країна ЄС зможе сама ухвалити рішення щодо цього.
 
Як повідомляла УМ, Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що цього року Євросоюз вперше в історії використав власний бюджет, щоби придбати військову техніку для підтримки оборонних зусиль України.