Зеленський привітав захисників неба з Днем авіації

14:41, 27.08.2022
Зеленський привітав захисників неба з Днем авіації

Окупанти згинуть, як роса на сонці, і наша оборона є й буде цим сонцем— Зеленський (Фото Офісу президента)

Повітряні сили Збройних сил України не дозволили російським загарбникам запанувати в українському небі.
 
Як інформує Україна молода, про це Президент Володимир Зеленський зазначив у вітанні з нагоди Дня Повітряних сил.
 
Він зазначив, що невдовзі настане день, коли наші захисники повністю знищать російських окупантів, які вдерлися на українські землі.
 
«Шановні воїни Повітряних сил! Дорогі ветерани! Вітаю вас із Днем Повітряних сил Збройних сил України. Це свято воїнів, які вдень і вночі, у складних умовах бойової обстановки боронять повітряний простір нашої держави, уміло відбивають постійні ракетні й авіаційні удари підступного ворога, мужньо ведуть повітряні бої з російськими загарбниками та завдають їм нищівного ураження з повітря», - заявив Зеленський.
 
Як він зауважив, завдяки професійним діям особового складу Повітряних сил Збройних сил України вже у перші хвилини широкомасштабної російської агресії було виведено з-під ударів і врятовано українську військову авіацію та зенітні ракетні війська, збережено систему протиповітряної оборони.
 
 
 
Саме ви не дозволили російським окупантам запанувати в українському небі. Саме ваша майстерність і стійкість змусили російські літаки й гелікоптери триматися якомога далі від лінії фронту, уникати прямих сутичок з нашими пілотами, а ракетні удари окупантів не завжди досягають цілей. Українці пишаються вами, надихаються вашими бойовими успіхами, усіляко підтримують вас, вірять у стійкість захисників українського неба і розділяють біль від втрат», - зазначив Президент.
 
 
Від імені українського народу Зеленський висловив подяку всьому особовому складу Повітряних сил ЗСУ за героїчне виконання військового обов’язку, мужність та рішучість, які вони демонструють в боях із загарбниками.
 
 
«У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю полеглих героїв, які віддали своє життя у війні з російським агресором. Вічна їм слава! Упевнений, що завдяки високій злагодженості, підготовленості та відповідальності військовослужбовців цього потужного виду Збройних сил небо над Україною і надалі буде під надійною обороною», - заявив Президент.
 
Він побажав військовослужбовцям міцного здоров’я, незламного духу у відстоюванні незалежності та територіальної цілісності України та нових перемог у боях російськими загарбниками. 
 
7 серпня в Україні відзначають день Повітряних сил ЗСУ. Свято встановлене указом Президента України від 27 червня 2007 року та відзначається у першу неділю серпня.
 
Як повідомляла УМ, у День Незалежності Президент України Володимир Зеленський заявив, що за останні шість місяців Україна змінила світ, історію та змінилася сама.