Теракт в Оленівці: ООН створила комісію з розслідування

08:54, 23.08.2022
Теракт в Оленівці: ООН створила комісію з розслідування

Комісія встановлюватиме факти теракту в Оленівці та звітуватиме про це Генеральному секретарю ООН. (Фото Офісу президента)

Організація Об'єднаних Націй створила групу з розслідування теракту в колонії в Оленівці для розслідування загибелі українських військовополонених.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN із посиланням на представника генсека ООН Стефана Дюжарріка.

 

Пан Дюжаррік зазначив, що комісія поки не може приступити до розслідування, оскільки ситуація на місці події залишається небезпечною для візиту представників ООН.

 

"Незважаючи на те, що Росія та Україна вимагають незалежного розслідування, ООН вважає, що ситуація навколо в'язниці небезпечна для доступу без належних гарантій", - зазначив пан Стефан.

 

Він також оголосив про склад групиз розслідування теракту

 

Так, до ветерана у відставці генерал-лейтенанта поліції з Бразилії Карлуша  Сантуша Круса, який очолив групу, приєдналися дипломат з Ісландії та співробітник поліції з Нігеру.

 

Зазначається, що комісія встановлюватиме факти та звітуватиме про це Генеральному секретарю ООН.

 

Як повідомляла «УМ», під час візиту до Львова Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеріш повідомив, що він вирішив направити місію з виявлення та встановлення фактів трагедії в окупованому селищі Оленівка Донецької області.

 

Після масштабного вбивства українських військових полонених в Оленівці російська пропаганда розпочала кампанію, основна ціль якої була — звинуватити Україну в трагедії.