Спецслужби Польщі попереджають про спроби рф посварити українців і поляків

08:10, 21.08.2022
Спецслужби Польщі попереджають про спроби рф посварити українців і поляків

Речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин. (polskieradio.pl)

Російські спецслужби та прокремлівські пропагандисти намагаються посіяти недовіру та посварити народи України та Польщі.

 

Як інформує Україна молода, про це застеріг речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, пише Польське радіо.

 

Він акцентував, що дезінформація "назавжди увійшла до репертуару інструментів", за допомогою яких Москва хоче впливати на інші країни.

 

"Ми однозначно маємо справу з класичною дезінформацією та пропагандою. Вони постійно присутні в нашому інформаційному просторі, і слід припускати, що це відбуватиметься й надалі – найближчими роками", – сказав пан Жарин.

 

І пояснив, що російські пропагандисти у різний спосіб намагаються переконати поляків, що приймати біженців з України "дуже дорого для нашої країни, що це викликає багато проблем, що робить всю операцію вкрай безглуздою, а також небезпечною, тому що ми не знаємо, кого приймаємо під свій дах або хто житиме в безпосередній близькості з нами".

 

За словами Жарина, дезінформаційна діяльність проти українців "майже ідентична" й у зворотному напрямку, тобто росія намагається переконати українців, що Польща "дуже небезпечна для іноземців".

 

Представник міністра-координатора спецслужб Польщі наголосив, що польсько-українське зближення "зачіпає російські інтереси, і тому вони намагаються розділити обидва народи".

 

"Ці спроби можна помітити на політичному та соціальному рівні, а також у наших повсякденних взаєминах. Такі дії зараз набагато чіткіші за інші, які РФ спрямовує проти Польщі", – резюмував Станіслав Жарин.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим шкодить упереджено-примітивне трактування минулого України і Польщі.