російські туристи не мають вештатися світом – Дмитро Кулеба

16:20, 11.08.2022
російські туристи не мають вештатися світом – Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба вважає, що заборона в'їзду для росіян є найдієвішою персональною санкцією. (facebook.com/dmytro.kuleba)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що ініціатива України щодо обмеження можливості для громадян російської федерації відвідувати країни Європи набирає обертів у Євросоюзі.

 

На його думку, заборона в'їзду для росіян є найдієвішою персональною санкцією. 

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба сказав під час онлайн-брифінгу в четвер.

 

"Латвія вже припинила видачу віз. Фінляндія та Естонія підтримали такі плани. Невдовзі тему обговорять на рівні Євросоюзу", - повідомив глава української дипломатії.

 

За його словами, Україна не сприймає аргумент про те, що нібито такий крок обмежить можливість виїзду для тих росіян, які не підтримують путінський режим.

 

"Для людей, яких переслідують, завжди залишиться можливість політичного притулку. А от російські туристи в футболках СССР, літерами Z та всі інші подібні їм не мають вештатися іноземними пляжами, пам’ятками, магазинами, ресторанами, допоки їхня країна веде криваву загарбницьку війну в Європі", - каже пан Кулеба.

 

Зауважимо, через тиждень в Естонії набуде чинності рішення, за яким у країну не пускатимуть росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

 

Міністр закордонних справ головуючої в Раді Європейського Союзу Чехії Ян Ліпавський в середу підтримав повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії, яку раніше запропонували деякі країни ЄС.

 

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін також виступає за обмеження видачі туристичних віз росіянам на загальноєвропейському рівні.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Кулеба констатував, що всі фейки та інші спроби росіян не завадили передачі Україні озброєння від західних союзників, бо ця брехня не досягає цілей.