Окупанти дуже скоро будуть тікати з України – Зеленський

00:50, 11.08.2022
Окупанти дуже скоро будуть тікати з України – Зеленський

Зеленський попросив жителів окупованих територій про допомогу. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський закликав мешканців окупованих росією територій України не вірити обіцянкам окупантів, бо дуже скоро вони будуть тікати з України.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у зверненні до українців в ніч на четвер.

 

«Хочу сказати мешканцям тимчасово окупованих територій: Хай би що не обіцяли окупанти, їхня дорога одна – це втеча, в кращому випадку, якщо встигнуть», - сказав Зеленський.

 

І нагадав, що українська армія вигнала росіян з півночі країни і з острова Зміїний.

 

Президент акцентував: «Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом з півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть з Харківщини, з Донбасу, з Криму».

 

Щоб це відбулося скоріше, Зеленський попросив жителів окупованих територій про допомогу. Наприклад, у безпечний спосіб повідомляти ЗСУ важливу інформацію про ворога і державних зрадників.

 

«Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її в безпечний для себе спосіб нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо знаєте тих, хто допомагає окупантам чи виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте й про це», - закликав Президент.

 

Глава держави зауважив: «Хоч би що обіцяли окупанти, їхня дорога одна – це втеча. У кращому разі. Якщо встигнуть. Ми вигнали російську армію з північних областей. Ми вигнали окупантів з нашого Зміїного. Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом із півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть із Харківщини, з Донбасу, з Криму... І кожен, хто може цьому допомогти, має цьому допомогти».

 

Верховний Головнокомандувач закликав обовʼязково допомагати нашим людям на окупованій території, які залишились самі чи без звʼязку.

 

«Говоріть з ними, підтримуйте їх, розповідайте їм про нашу боротьбу й про можливості евакуюватися на вільну територію. Окупанти використовують наших людей для прикриття своїх ударів як живий щит. Україна поверне все своє, і має зберегти якнайбільше життів.

 

Українці мають завжди памʼятати, щокоженкрок нашої армії у цій війні зроблений у жорстоких і тяжких боях. Окупанти нічого не захоплювали без спротиву наших героїв з 24 лютого і нічого не зможуть зберегти. Ми все звільнимо», - підсумував Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», генерал-майор Дмитро Марченко (позивний «Марчело») переконаний, що український Крим можна звільнити  військовим шляхом.

 

За його словами, для ефективної деокупації півострова варто зруйнувати Кримський міст через Керченську протоку.