Зеленський нагородив посмертно 4 тисячі захисників України

09:09, 05.08.2022
Зеленський нагородив посмертно 4 тисячі захисників України

Загалом уже понад 25,5 тисячі наших захисників нагороджені за хоробрість і результативність у боях. (Фото Генштабу ЗСУ)

Президент України Володимир Зеленський назвав кількість загиблих захисників України, яких він нагородив посмертно.

 

Як інформує Україна молода, ці дані глава держави озвучив у відеозверненні у ніч на п’ятницю.

 

За його даними, від початку повномасштабної війни росії проти України нагороджено понад 25 тисяч захисників.

 

Серед них - 4 тисячі українських воїнів нагороджено посмертно.

 

«Підписав черговий указ про нагородження наших воїнів. 192 учасники бойових дій відзначені державними нагородами, із них шість – посмертно. Загалом уже понад 25,5 тисячі наших захисників нагороджені за хоробрість і результативність у боях із 24 лютого. Більш як 4 тисячі – посмертно.

 

Вічна пам’ять усім, хто загинув за Україну! Вічна вдячність кожному й кожній, хто воює проти російських терористів! Слава Україні!», - сказав Зеленський.

 

Водночас заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час брифінгу також зробила заяву про кількість загиблих захисників України

 

За її словами, від початку повномасштабної війни росії в Україні загинули тисячі українських захисників. Але втрати ЗСУ значно менші, ніж у країни-агресора.

 

«Ми говоримо про те, що загиблі є з обох боків. Ми говоримо про те, що з українського боку набагато менше загиблих, ніж із російського. І ми можемо сказати, що це тисячі. Тобто це не сотні», – заявила пані Маляр.

 

Вона зазначила, що українська влада продовжуватиме дотримуватися основних правил поширення інформації під час війни. Зокрема, точну кількість загиблих українських військових не розголошуватимуть.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Маляр заявила, що інформація про кількість загиблих захисників України є державною таємницею. Ці дані стануть доступними лише після завершення війни.

 

Зазначимо, що українські захисники за понад 5 місяців війни вже знищили понад 41 тисячу російських окупантів. Втрати загарбницької армії рф в Україні перевищують втрати США за вісім років війни в Іраку.