Україна є скарбницею розвитку на майбутні десятиліття - Дуда

13:18, 23.06.2022
Україна є скарбницею розвитку на майбутні десятиліття - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що поляки потребують Україну в Євросоюзі (facebook.com/andrzejduda)

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що Україна - скарбниця на наступні десятиліття розвитку ЄС, вона має значний економічний та природний потенціал, й поляки потребують її в Євросоюзі. 
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив під час форуму «Конгрес 590» у Варшаві.
 
За його словами, аби бути сильною, Польща потребує «сильної, незалежної, суверенної України як частини Європи». Дуда наголосив, що Україна має величезний економічний і природний потенціал.
 
«З упевненістю можна сказати, що Україна є скарбницею на наступні десятиліття розвитку для нашої частини Європи... а також для всього ЄС»,- підкреслив польський лідер.
 
Він зазначив, що сьогодні для поляків ключове значення має допомога, яку вони надають Україні в багатьох аспектах, зокрема військовому.
 
«Українці власною кров’ю підписують свій вступ до вільного світу. Захід не може сприймати це легковажно»,- переконаний Дуда. 
 
Він наголосив, що Польща прекрасно знає, що робить, допомагаючи Україні. Поляки хочуть бути частиною не «русского міра», а вільного світу, європейської демократії, євроатлантичної спільноти.
 
«Ми хочемо разом (з Україною) розвиватися в нашій частині Європи і хочемо тут разом будувати якомога кращі умови для життя»,- резюмував президент Польщі.
 
З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України. Польща є головним логістичним хабом для нашої держави, зокрема в контексті військової допомоги.
 
Як повідомляла УМ, глава Європейської ради Шарль Мішель впевнений, що лідери Європейського Союзу 23 червня офіційно нададуть Україні статус кандидата на вступ до ЄС.