путін має бути усунутий від влади - прем’єр Польщі Моравецький

15:34, 31.05.2022
путін має бути усунутий від влади - прем’єр Польщі Моравецький

Моравецький наголосив, що світ підтримує Україну у всіх напрямках

Вільний світ не повинен програти війну за Україну, адже тоді він не буде у безпеці. Країни Заходу хотіли б повністю позбавити путіна влади, оскільки він представляє грубу силу.
 
Як інформує Україна молода, про це в інтерв’ю Sky News заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.
 
«Якщо Європа і вільний світ програють цю битву, програють цю війну за Україну, ми більше не будемо в безпеці, тому що путін завжди нам погрожуватиме і шантажуватиме. Звичайно, ми хотіли б, щоб його повністю усунули від влади — він представляє грубу силу, а росія є наддержавою»,—підкреслив Моравецький.
 
Як наголосив польський прем’єр, якщо Україна вистоїть як суверенна держава, що є основною метою Заходу і причиною, чому світ підтримує Україну в усіх можливих напрямках, то це буде спільною перемогою.
 
У коментарі польським журналістам під час другого дня форуму Європейської Ради Моравецький підкреслив, що ніхто не хоче купувати енергоносіїв у “варварської” росії, якій не можна довіряти.
 
«Вона виявилася не лише партнером, якому не можна довіряти, але й злочинною країною. Тому, ми дискутуємо над тим, як не лише якомога швидше відмовитися від російських вуглеводнів, таких як вугілля чи нафта, але також в подальшій перспективі від газу, що підкреслюють деякі країни-члени ЄС, особливо Німеччина та Австрія»,—констатував глава польського уряду.
 
Як відомо, сьогодні в Брюсселі продовжується спеціальна зустріч Європейської Ради. Лідери країн-членів вже прийняли резолюцію стосовно України та погодилися продовжувати надавати їй всебічну політичну, фінансову, матеріальну, гуманітарну та військову підтримку в боротьбі проти російського вторгнення. 
 
Сьогодні учасники зустрічі ЄС на вищому рівні розглянуть питання енергетичної та глобальної продовольчої безпеки, що пов’язані із агресією росії проти України, а також шляхи зміцнення Європейської безпеки й оборони.
 
Як повідомляла УМ,  Європейська Рада оприлюднила висновки щодо України, в яких лідери країн ЄС засудили агресивну війну росії та висловили рішучу підтримку Україні, її народу та політичному керівництву у боротьбі із неспровокованим російським вторгненням.