Зеленський та Залужний увійшли у Топ-100 найвпливовіших людей світу - Time

21:38, 23.05.2022
Зеленський та Залужний увійшли у Топ-100 найвпливовіших людей світу - Time

Валерій Залужний та Володимир Зеленський. (Фото Офісу президента)

Редакція журналу Time опублікувала список 100 найвпливовіших людей планети у 2022 році.

 

До цього списку потрапило й троє українців: Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та головний редактор видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва.

 

Як інформує Україна молода, відповідний перелік розміщено на сайті журналу в  понеділок, 23 травня.

 

Увесь список зі ста найвпливовіших людей планети розподілений за шістьма категоріями.

 

У категорії «Лідери»:

 

Президент України Володимир Зеленський,

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний,

Президент США Джо Байден,

голова КНР Сі Цзіньпін,

президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн,

канцлер ФРН Олаф Шольц,

президент рф володимир путін та ін.

 

До списку «Титани», серед інших, зараховані:

 

генеральний директор компанії Apple Тім Кук,

голова Європейського центрального банку Крістін Лагард,

режисер південнокорейського серіалу "Гра в кальмара" Гван Дон Хьок.

 

Цьогорічними «Новаторами» стали директор Moderna Стефан Бансель, культовий фотограф Нен Ґолдін та китайська фристайлістка американського походження Ейлін Гу.

 

У категорії «Кумири» - головний редактор російської «Нової газети» Дмитро Муратов, британська співачка Адель та іспанський тенісист Рафаель Надаль.

 

Американська актриса українського походження Міла Куніс, акторка Сара Джессіка Паркер та актор Ченнінг Татум, зокрема, потрапили до списку «Діячі мистецтва».

 

Зазначається, що у категорію «Інноватори», зокрема, потрапили головний редактор видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва та акторка Зендая.

 

Time пише, що серед тих, хто потрапив до цьогорічного переліку, є журналістка Севгіль Мусаєва, "чия смілива команда "Української правди" стала провідною незалежною новинною організацією в Україні".

 

Володимир Зеленський, Валерій Залужний і Севгіль Мусаєва (коллаж УП).

 

Тоді як у статті про Зеленського для журналу Time Президент США Джо Байден написав наступне:

 

«У Президенті Зеленському народ України має лідера, який гідний його хоробрості та стійкості, у той час, як громадяни всієї країни — власники магазинів і солдати, кравці та водії вантажівок — борються за свої домівки та свободу».

 

Він також назвав його дії під час війни з росією прикладом для вільних країн світу.

 

Господар Білого дому зауважив, що кожного разу, коли розмовляє з українським колегою, чує в його голосі «рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов’язок перед своїм народом і щодня має відповідальність вести свою націю у цю темну й важку годину».

 

«За підтримки США, наших союзників та партнерів він (Зеленський – ред.) залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна існуватиме довго, а її народ зрештою матиме демократичне майбутнє, якого він так довго бажав», - резюмував американський лідер.

 

Нагадаємо, минулого тижня Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною року за версією читачів американського видання Time.

 

У квітні Володимир Зеленський потрапив на обкладинку Time, коли видання опублікувало розлогий матеріал про його життя у ролі головнокомандувача країни, яка перебуває у стані війни.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Залужний став першим кавалером нової військової відзнаки – «Хрест бойових заслуг».