Зеленський пропонує продовжити загальну мобілізацію на 90 діб

20:01, 18.05.2022
Зеленський пропонує продовжити загальну мобілізацію на 90 діб

Володимир Зеленський та військово-політичне керівництво під час нагородження Героїв України. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський пропонує продовжити термін дії проведення загальної мобілізації на 90 діб.

 

Нагадаємо, що на такий самий строк дії пропонується продовжити і воєнний стан. Тобто майже до кінця літа.

 

Як інформує Україна молода, тексти відповідних законопроєктів, оприлюднені на сайті Верховної Ради у середу.

 

«Продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб», - йдеться у проєкті №7389.

 

Водночас згідно з проєктом закону №7390, глава держави пропонує продовжити строк проведення загальної мобілізації із 25 травня на 90 діб.

 

Текст проєктів законів про продовження дії воєнного стану та терміну загальної мобілізації отримали в ВР і направили на розгляд комітету.

 

Законопроєкти Президента представить у Раді секретар РНБО Олексій Данілов. 

 

Як повідомляла «УМ», вранці 18 травня Президент Зеленський вніс до парламенту законопроєкти "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" і “Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні”. Втім, на той час тексти законопроєктів не було оприлюднено.

 

Нагадаємо, що 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб - до 25 квітня, а пізніше - до 25 травня.

 

Також 24 лютого Указом Президента в Україні було оголошено загальну мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності указом.