Хрещатик побачить парад перемоги України – Зеленський

12:30, 09.05.2022
Хрещатик побачить парад перемоги України – Зеленський

Зеленський з Хрещатика звернувся 9 травня до українців. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський привітав українців 9 травня з Днем перемоги над нацизмом.

 

Як інформує УМ, про це 9 травня повідомив у відеозверненні Зеленський.

 

«Це війна не двох армій. Це війна двох світоглядів. Варварів, які обстрілюють музей Сковороди й вірять, що їхніми ракетами можна знищити нашу філософію…

 

Ми б'ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад вісім мільйонів українців.

 

І зовсім скоро в Україні буде два Дні Перемоги. А в когось не залишиться жодного.

 

Перемогли тоді. Переможемо й зараз. І Хрещатик побачить парад перемоги – перемоги України!», - заявив президент України.

 

Зеленський наголосив, що ніхто не може анексувати в України перемогу у Другій світовій війні, яка у складі антигітлерівської коаліції воювала з нацизмом.

 

«В чому наша перевага над ворогом? Ми розумніші на одну книжку. Це – підручник з історії України.

 

Ми б не знали горя, якби всі наші вороги вміли читати й робити правильні висновки. 24 лютого Росія почала наступ. Наступ на ті ж граблі. На них наступає нога кожного окупанта, який приходить на нашу землю.

 

Ми пережили різні війни. Але всі мали один фінал. Нашу землю засівали кулі й снаряди, але жоден ворог не зміг пустити тут коріння. Немає кайданів, які зможуть скувати наш вільний дух», - додав Зеленський.

 

 

Як повідомляла УМ, святкування у Берліні 77-ї річниці завершення Другої світової війни 8 травня не обійшлося без скандалів. Німецька поліція затримала на меморіалі у Тіргартені одного з учасників, який приніс заборонену в ці дні українську символіку.

 

На параді у Москві путін так і не наважився офіційно оголосити війну Україні. А свою промову присвятив виправданню так званої "спецоперації".