«Приєднання» України до російської імперії провалилося – Майкл Макфол

13:05, 01.05.2022
«Приєднання» України до російської імперії провалилося – Майкл Макфол

Експосол США Майкл Макфол вважає, що путін уже програв, знищивши економічні досягнення своєї країни (Фото з відкритих джерел)

Повномасштабним вторгненням в Україну російський диктатор перекреслив усі економічні досягнення своєї країни. При цьому жодна з цілей, про які заявляв президент російської федерації путін, так і не була досягнута.
 
Як інформує Україна молода, про це зазначив експосол США у Росії Майкл Макфол під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».
 
«Якщо ви подивитеся, що говорив Путін два місяці тому, що він хотів досягти, то він не досягнув нічого з цього»,– сказав він.
 
І тепер, за словами Макфола, в РФ говорять про інші цілі, які відрізняються від того, що декларувалося на початку вторгнення в Україну.
 
«Я слухаю, що він говорить, слухаю їхню пропаганду і бачу, що вони змінили свої цілі у своїх деклараціях. Вони вже говорять про воєнну операцію із захисту Донбасу. А це вже відрізняється, це абсолютно відрізняється від того, з чого він починав 2 місяці тому»,– наголосив експосол.
 
Макфол наголосив, що Путін вже програв ту війну, яку він сам розпочав 24 лютого.
 
«Він навіть не вважає Україну державою. Ви просто для нього росіяни з українським акцентом. І він має на меті повернути Україну до російської імперії. Це вже провалилося в нього»,– сказав він.
 
На думку дипломата, Путін своєю війною також перекреслив ті досягнення, які зробили його уряди в економічній сфері.
 
«Я не бачу жодної людини в Росії, хто міг би виграти від цього. Ні силовики, ні Путін, ні кадебешники, ні олігархи, ні люди середнього класу, ні містяни з великих міст, ні бабусі з Сибіру, які дивляться телевізор і думають, що Путін робить для них щось добре. Всі вони програли»,– наголосив Макфол.
 
 
 
 
Розвідка Великої Британії запевнила, що президент РФ Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така вірогідність є, але це "поховає" режим Путіна. Рівень істерії на 9 травня буде максимальний, адже не всі підтримують Путіна, це лише показують, щоб не сісти у в'язницю.
 
Як повідомляла УМ, економіка Росії вже відчутно деградує під впливом міжнародних економічних санкцій, особливо страждають галузі, залежні від технологій та комплектуючих іноземного виробництва.
 
Для уникнення санкційних обмежень Росія, маючи тісні взаємозв’язки у рамках економічних та інших союзів та об’єднань, намагається залучити треті країни.