Покидьки горітимуть у пеклі: реакція влади на кривавий обстріл Одеси

23:27, 23.04.2022
Покидьки горітимуть у пеклі: реакція влади на кривавий обстріл Одеси

Володимир Зеленський провів пресконференцію на станції метро Майдан Незалежності. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає покидьками смердючими російських окупантів, які нанесли ракетний удар по багатоповерхівці в Одесі у суботу. Загинуло вісім людей, серед яких і немовлятко.

 

Тоді як мер Одеси Геннадій Труханов вважає рашистів сволотою, яка горітиме у пеклі.

 

Як інформує Україна молода, глава держави відреагував на мерзенний обстріл цивільних одеситів під час пресконференції на станції метро Майдан Незалежності.

 

«Ви ж бачите, що навіть перед Великоднем, це велике свято в Україні, велике сімейне свято, велике людське свято. Сім ракет! Ось такі у нас великодні дні приголомшливі. Сім ракет сьогодні прилетіло до Одеси. Сім! Дві ми збили…

 

Сім ракет, до житлового багатоповерхового будинку потрапила ракета. Вісім людей, за даними на цей момент, померло. 18 чи 20 поранених. Дитині три місяці, померла. Дитину вбили тримісячну. Війна почалася, коли цій дитині місяць був. Ви уявляєте, що це взагалі відбувається? Покидьки смердючі! Як їх ще назвати? Інших немає слів! Просто покидьки!», - обурився Верховний Головнокомандувач.

 

 

Водночас міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що російські окупанти цинічно брешуть про ураження військових об’єктів у Одесі, вбивши ракетами 8 одеситів, зокрема немовля.

 

«Наразі підтверджено 8 загиблих, з-поміж них тримісячна дитина, дівчинка-одеситка, яка так і не зуміла побачити життя.

 

Сволото, ви й горітиме в пеклі!», - сказав мер у відеозверненні біля враженого ракетою будинку.

 

Цинізм російського міністерства оборони вражає: увечері там прозвітували, що їхні ракети влучили винятково у військовий склад зі зброєю, яку передали Україні західні партнери.

 

Натомість пан Труханов наочно показав на відео, як "високоточні" ракети Росії влучають у "військові об’єкти".

 

 

Мало цього, міноборони рф після ракетного удару по Одесі "анонсувало" застосування хімречовин у районі одеського порту "Південний", при цьому Москва заздалегідь традиційно звинувачує у можливій хімічній атаці спецслужби України.

 

Як повідомляла «УМ», російські стратегічні бомбардувальники влучили сімома високоточними ракетами по цивільній інфраструктурі, зокрема, й прямо в шістнадцятиповерховий житловий будинок з подальшим загоранням квартир на 4 та 5 поверхах, в Одесі.

 

Згодом у Державній службі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що ракета застрягла всередині будинку, і її бойова частина дивом не вибухнула.