Джо Байден готовий приїхати в Україну

22:45, 14.04.2022
Джо Байден готовий приїхати в Україну

Джо Байден нібито готовий здійснити візит до Києва. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джозеф Байден відповів ствердно на запитання журналістів, чи готовий він особисто приїхати в Україну найближчим часом.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден сказав пресі перед посадкою на борт президентського літака на Об'єднаній базі Ендрюс у Меріленді у четвер, передає Білий дім.

 

Зокрема, журналіст запитав Байдена, чи планує той відправити своїх чиновників або посадовців в Україну, на що президент США відповів: «Ми зараз ухвалюємо це рішення».

 

Тоді як на запитання про те, кого він хотів би відправити, Байден повернувся до репортера і сказав: «Ви готові поїхати?» Журналіст запитав: «А ви?» Президент США відповів ствердно.

 

Водночас CNN із посиланням на джерела пише, що американські чиновники провели попередні обговорення щодо відправлення в Україну високопоставленого члена Адміністрації президента США.

 

«Хоча Байден і віцепрезидент Камала Гарріс навряд чи самі відвідають Київ найближчим часом, чиновники обговорювали можливість відрядження міністра оборони Ллойда Остіна або держсекретаря Ентоні Блінкена», — йдеться в матеріалі CNN.

 

Джерела видання стверджують, що рішення ще далеко не остаточне і візит врешті-решт може не відбутися.

 

Нагадаємо, 25—26 березня президент США перебував з візитом у Польщі та зустрівся з українськими біженцями. Тоді він сказав, що розчарований неможливістю відвідати Україну і що йому «не дозволять» це зробити.

 

Як повідомляла «УМ», минулого тижня до Києва з несподіваним візитом прибув прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

 

Згодом Київ і постраждалі міста Бучанського району на Київщини відвідали президенти Польщі і країн Балтії.