Байден про безмір Кремля: Хто такий, заради Бога, Володимир Путін?

23:25, 22.02.2022
Байден про безмір Кремля: Хто такий, заради Бога, Володимир Путін?

Байден жорстко розкритикував імперські амбіції Путіна. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден вважає визнання Путіним так званої «незалежності» ОРДЛО початком російського вторгнення в Україну.

 

Відтак, господар Білого дому оголосив про введення першого траншу санкцій безпосередньо проти Росії через нову агресію з її боку проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це Джо Байден заявив у зверненні з Білого дому у вівторок пізно ввечері.

 

«Хто такий, заради Бога, Володимир Путін, щоби вирішувати, де проголошувати нові незалежні держави у світі на території сусідніх держав? Це кричуще порушення міжнародного права і суперечить застереженням міжнародних партнерів Росії.

 

Росія оголосила, що відрізає великий шматок України. Минулої ночі Путін санкціонував розгортання російських військ у регіоні. Сьогодні він стверджував, що ці регіони насправді простягаються глибше. Він визнав, що претендує на більші території, які нині перебувають під юрисдикцією уряду України… Це початок російського вторгнення в Україну», - не приховував свого обурення американський лідер.

 

За його словами, американський уряд запроваджує санкції проти двох російських державних банків: "Внешэкономбанк" та "Військового банку" Росії. Тоді як американські санкції проти держборгу Росії передбачають, що російський уряд не зможе залучати гроші на західних ринках цінних паперів для фінансування держбюджету.

 

Це означає, що російський уряд буде відрізаний від західної фінансової системи, не зможе залучати гроші із Заходу й торгувати своїми боргами.

 

Байден переконаний: «Путін, по суті, відкрито оголосив війну світу, якщо його вимоги не будуть виконані. Нам потрібно відповісти на це. Якщо Росія наважиться йти далі й почне повномасштабний наступ військ на територію всієї України та великих міст, включно зі столицею Києвом, США спільно з союзниками та партнерами підготували пакет ще більш нищівних санкцій».

 

Американський президент пообіцяв запровадити персональні санкції проти низки російських топ-бізнесменів та членів їхніх родин, однак не назвав їхні прізвища. За його словами, російська еліта, наближена до Кремля, також повинна "постраждати" через порушення Росією міжнародного права.

 

І нагадав, що будівництво та функціонування газогону "Північний потік – 2" заблоковано. Це рішення ухвалили спільно з німецьким урядом.

 

Байден сказав, що Сполучені Штати продовжать надавати оборонну допомогу Україні й зміцнювати союзників з НАТО. А також санкціонував додаткове переміщення американських військ і техніки, які нині перебувають у Європі, для посилення Естонії, Латвії та Литві.

 

Господар Білого дому обіцяє, що США захищатимуть кожен дюйм території НАТО. І зауважив, що своїми діями та заявами Росія нікого не введе в оману щодо своїх намірів: «Немає жодного виправдання нападу Росії. Немає жодних сумнівів у тому, що Росія - агресор».

 

Як повідомляла «УМ», Єврокомісія підготувала санкції проти 350 депутатів Держдуми РФ, які підтримали рішення про окупацію Росією окремих районів Луганської і Донецької областей.

 

Їм заборонять в'їзд у ЄС і заморозять активи.