Крок до руйнування Мінська: на Банковій засудили звернення Держдуми до Путіна

16:06, 15.02.2022
Крок до руйнування Мінська: на Банковій засудили звернення Держдуми до Путіна

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. (Фото Офісу президента)

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував скандальне звернення  Державної думи РФ до президента Росії Володимира Путіна з проханням визнати "республіками" терористичні утворення ОРДЛО.

 

За його оцінками, це звернення суперечить Мінським угодам і є «кроком до руйнування Мінська».

 

Як інформує Україна молода, про це Подоляк заявив низці ЗМІ у вівторок.

 

«Сама Росія цим рішенням Думи каже світові, що російська сторона – і ніхто інший – несе відповідальність за зрив переговорного процесу щодо Донбасу. Очевидно, за це мають бути наслідки для російської сторони», – сказав радник Єрмака.

 

І додав, що Росія своїми діями руйнує політичний контекст "Мінська", тож це ще більше вказує на те, що потрібно виконувати саме безпекові і гуманітарні пункти як основу для мирного процесу.

 

«Вони залишаються в очевидно збанкрутілій політичній логіці, у якій вони намагаються переконати світ, що їхні маріонеточні адміністрації на Донбасі щось важать. Це самодеструктивна поведінка Росії. Фактично особи, відповідальні за це рішення Держдуми, підвели російську владу під гучний дипломатичний провал», - наголосив представник Банкової у коментарі УП.

 

За його словами, є показовим, що російські депутати ухвалили це рішення, коли в Москві перебував з візитом канцлер Німеччини Олаф Шольц.

 

Тому цей російський крок – "поганий і принизливий жест" для Берліна як учасника нормандського формату.

 

Пан Подоляк також додав, що всі окупаційні структури на Донбасі повністю підконтрольні російській державі, маріонеткові.

 

"Так що російська сторона зазнала невдачі й зазнає невдачі ще раз, якщо спробує ідентифікувати агресію як "внутрішній конфлікт"", – зазначив він.

 

Відтак, додав Подоляк, «Україна вже працює над тим, щоб всі партнери і демократичний світ повністю усвідомили значення цього нікчемного рішення Держдуми».

 

Як повідомляла «УМ», Держдума проголосувала за проєкт ухвали про звернення до Путіна щодо визнання «незалежності» терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

 

Верховна Рада України вже офіційно звернулася до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, урядів та парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено відповіді США і НАТО на вимоги Росії щодо гарантій безпеки.