Бен Воллес після візиту до Москви згадав Гітлера і «подих Мюнхена»

16:05, 13.02.2022
Бен Воллес після візиту до Москви згадав Гітлера і «подих Мюнхена»

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес і міністр оборони РФ Сергій Шойгу зустрілися днями у Москві. (facebook.com/mod.mil.rus)

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес порівняв дипломатичні зусилля з метою запобігти російському вторгненню в Україну з політикою замирення Адольфа Гітлера.

 

Як інформує Україна молода, про це Воллес сказав в інтерв’ю Sunday Times.

 

На думку міністра, який цього тижня відвідав Москву, «вельми ймовірно» Путін віддасть наказ про напад, незважаючи на узгоджені зусилля, спрямовані на запобігання війни.

 

Пан Воллес сказав, що в повітрі відчувається «подих Мюнхена», посилаючись на угоду, яка дозволяла Німеччині анексію Судетів у 1938 році, але не змогла запобігти Другій світовій війні.

 

                                                                          Бен Воллес на перемовинах у Міноборони РФ.

 

«Можливо, він (Путін) просто вимкне свої танки, і ми всі підемо додому, але від декого на Заході в повітрі відчувається запах Мюнхена», -  сказав він.

 

Тим часом міністр Північної Ірландії Брендон Льюїс заявив, що Захід повинен усвідомити, що Росія може «діяти дуже швидко», незважаючи на постійні дипломатичні зусилля щодо запобігання вторгненню в Україну.

 

«Перед Другою світовою війною «було багато дипломатичних зусиль, люди думали, що є прогрес, але це виявилося не так», – сказав пан Льюїс.

 

За його словами, Сполучене Королівство сподівається на «дипломатичний результат», але «може статися щось набагато трагічніше».

 

Як повідомляла «УМ», на тлі загрози вторгнення російських військ в Україну, письменники, художники, артисти та вчені нашої країни звернулися до світових лідерів із закликом до миру.

 

Гаряче молитися за мир в Україні закликав і Вселенський патріарх Варфоломій.