Розвідка спостерігає за активністю військ РФ біля кордону – Резніков

08:24, 07.02.2022
Розвідка спостерігає за активністю військ РФ біля кордону – Резніков

Міістр оборони Олексій Резніков. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Українська розвідка продовжує спостерігати за активністю російських військ уздовж державного кордону України, на території Білорусі та на тимчасово окупованих територіях — в ОРДЛО та Криму.

 

При цьому, українські військові інтенсивно обмінюються інформацією з міжнародними партнерами у режимі реального часу.

 

Наразі усі події, які фіксуються, є очікуваними і відбуваються у рамках раніше оголошених прогнозів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

 

За його словами, плановими заходами щодо запобігання всім можливим загрозам займаються ЗСУ, Нацгвардія, прикордонники, СБУ та інші правоохоронні органи.

 

Резніков акцентує на тому, що ймовірність ескалації поки що оцінюється як низька.

 

Зауважується, що найближчими днями і до 20 лютого відбудуться російсько-білоруські навчання, на тлі яких проводитиметься навчання підрозділів Південного військового округу РФ.

 

«До Білорусі прибувають частини зі Східного та Центрального військових округів РФ, за якими ми кілька тижнів спостерігали. Деякі підрозділи ще на під’їзді», – сказав очільник Міноборони.

 

І нагадав про те, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше говорив про те, що з жовтня 2021 року Збройні сили вживають усіх заходів для того, щоб можна було дати відсіч агресору.

 

Міністр додав, що в Україні проводяться скоординовані заходи для припинення будь-яких провокацій з боку РФ. У країні проводяться навчання, а також відбувається розгортання Сил територіальної оборони ЗСУ.

 

Резніков наголосив, що військова допомога, яку Україні надають міжнародні союзники, значно підвищила можливості для спротиву зовнішнім загрозам.

 

 

Зокрема, українські бійці активно тренуються із оборонною зброєю, наданою низкою країн. Окрім іншого, в Україні проводяться навчання та підготовка мирного населення через можливість бойових дій у міських умовах.

 

Міністр оборони каже, що в Україні реалістично оцінюють ситуацію, оскільки мають у своєму розпорядженні всю необхідну інформацію.

 

«Зараз може лунати багато різних гіпотетичних оцінок і прогнозів. Особливо — в іноземних ЗМІ. Деякі вже навіть про вторгнення Росії оголосили, яке, щоправда, відбулося 8 років тому», - додав Олексій Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», Олександр Лукашенко погрожує Україні війною у разі наступу ЗСУ на Донбасі і обіцяє, що білоруська армія буде діяти спільно з російською.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спить і бачить Україну окупованою