Марш Бандери засудило посольство Ізраїлю

13:39, 02.01.2022
Марш Бандери засудило посольство Ізраїлю

Заходи у державі з нагоди відзначення 113-річниці дня народження Степана Бандери пройшли без порушень. (Фото Нацполіції)

Смолоскипний марш на честь 113-річниці народження провідника ОУН Степана Бандери, який відбувся у Києві 1 січня, знову викликав обурення і осуд з боку влади Ізраїлю.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві посольства Ізраїлю у Twitter.

 

«Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам’ять жертв Голокосту в Україні», – йдеться в заяві ізраїльських дипломатів.

 

Також у посольстві вимагають розслідування "антисемітських проявів, які мали місце під час маршу".

 

Водночас Нацполіція України повідомляє, що заходи у державі з нагоди відзначення 113-річниці дня народження Степана Бандери пройшли без порушень. Участь у них взяли  близько 3,5 тисяч громадян.

 

«Всього у державі відбулося 56 масових заходів у 20  регіонах. Публічний порядок та безпеку людей забезпечували поліцейські та  військовослужбовці Національної гвардії України», - йдеться у повідомленні.

 

Поліцейські продовжують нести службу у посиленому режимі та забезпечувати публічний порядок під час святкових заходів.

 

Зауважимо, що днями очільник МЗС Ізраїлю Яір Лапід розповідав, що тісно спілкується з міністром зовнішніх справ РФ Сергієм Лавровим і обговорює з ним зміцнення відносин двох країн.

 

В інтерв'ю російському виданню "Коммерсантъ" він назвав "одним із найбільш значущих і важливих партнерів" Ізраїлю саме Росію, яка теж різко негативно сприймає шанобливе ставлення українців до Степана Бандери.

 

Як повідомляла «УМ», в перший день нового 2022 року у Києві відбувся щорічний традиційний смолоскипний Марш до дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

 

З цієї нагоди кавер гурт ROMAX записав пісню «Батько наш-Бандера».