Частину російських військ було відведено від українських кордонів

10:01, 25.12.2021
Частину російських військ було відведено від українських кордонів

Десять тисяч російських військ повертаються на місце постійної дислокації (facebook.com/mod.mil.rus)

Понад 10 тисяч російських військових повертаються у місця постійної  дислокації після польових занять , що відбувалися впродовж місяця у Криму, Ростовській області та на Кубані

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба округу. 

 

«У військах ПВО завершився етап бойового злагодження відділень, екіпажів і розрахунків у мотострілецьких з'єднаннях, військових частинах родів військ та спеціальних військ. Понад 10 тис. військовослужбовців у складі підрозділів здійснять марші до пунктів постійної дислокації з території загальновійськових полігонів", -йдеться в повідомленні.

 

У ПВО заявили, що заняття проводилися на загальновійськових полігонах в Астраханській, Волгоградській та Ростовській областях, у Криму, Ставропольському та Краснодарському краях, республіках Північного Кавказу, а також на полігонах військових баз РФ в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії.

 

«Протягом місяця на ротаційній основі за модульною системою пройшли підготовку в польових умовах батальйонні тактичні групи та тактичні групи родів військ усіх з'єднань та військових частин ПВО", - повідомив Південний військовий округ.

 

 Проте підрозділи  протиповітряної оборони, екіпажі частини кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії, підрозділи радіоелектронної боротьби та чергові зміни оперативно-тактичної, армійської та безпілотної авіації протягом першої декади січня продовжать нести службу на бойовій вахті. 

 

Західний військовий округ також повідомляв про заняття в польових умовах військовослужбовців загальновійськової армії у Воронезькій, Білгородській, Курській, Брянській та Смоленській областях.

 

Як повідомляла УМ, біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км — 143,5 тисячі.