Країни G7 обіцяють Росії серйозні наслідки у разі нової агресії

09:40, 12.12.2021
Країни G7 обіцяють Росії серйозні наслідки у разі нової агресії

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс і Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі G7 у Ліверпулі. (Фото Reuters)

Міністри закордонних справ країн «Групи семи» (G7)  домовились дуже швидко разом запровадити серйозні наслідки для Росії в разі, якщо вона не погодиться на дипломатичне врегулювання та посилить агресію.

 

Як інформує Україна молода, свою спільну позицію дипломати «Великої сімки» узгодили під час зустрічі в Ліверпулі у суботу ввечері, передає Reuters за результатами переговорів.

 

«Якщо вони в Росії вирішать не йти цим (дипломатичним – ред.) шляхом, це потягне за собою масштабні наслідки та серйозну ціну, і G7 абсолютно єдина в цьому», - цитує агентство представницю Держдепартаменту США, яка прокоментувала результати зустрічі.

 

Вона також підкреслила, що та ціна й наслідки, про які йдеться, розроблені таким чином, щоби запровадити їх «дуже швидко».

 

При цьому повідомляється, що на початку переговорів міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала G7 «виступити в один голос» у відповідь на дії Росії.

 

Водночас міністр закордонних справ у новому уряді Німеччини Анналена Бербок під час розмови з журналістами заявила про необхідність «вжити всіх заходів, щоби повернутися до дипломатичного діалогу».

 

Зауважимо, що зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «Групи семи» тривала впродовж останніх двох днів у Ліверпулі, Велика Британія. Спільне реагування на агресію РФ навколо України було одним із головних питань цієї зустрічі.

 

Як повідомляла «УМ», новообраний уряд ФРН на чолі з канцлером Олафом Шольцем приділятиме значно більшої уваги українському питанню, а для Росії вже підготував ультиматум.