Вагнергейт: Єрмак дав свідчення у ДБР

12:26, 30.11.2021
Вагнергейт: Єрмак дав свідчення у ДБР

Андрій Єрмак свідчив у ДБР, яке повністю контролюється Банковою. (Фото Офісу президента)

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак дав свідчення в Державному бюро розслідувань у резонансній справі щодо зриву спецоперації по затриманню «вагнерівців».

 

Як повідомляє Україна молода, про це Єрмак написав у Facebook  у вівторок.

 

"Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав", - зазначив глава Офісу президента.

 

За його словами, "вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і".

 

Кілька днів тому виконувач обов‘язків директора ДБР Олексій Сухачов у розпал «Вагнергейту» обіцяв, що Державне бюро розслідувань допитає Єрмака у справі щодо операції із затримання членів ПВК «Вагнер».

 

За словами Сухачова, зараз ДБР розслідує два кримінальних провадження, пов’язаних з операцією з виманювання бойовиків ПВК «Вагнер». Одне з них за фактом державної зради, інше за фактом розголошення державної таємниці.

 

За його словами, слідчі допитали 30 осіб, призначили низку експертиз. ДБР офіційно витребувало звіт парламентської ТСК та врахувало інформацію. Також слідчі очікують додаткову інформацію від інших правоохоронних органів.

 

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», у якій аналізує обставини та причини її зриву.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба заявив, що Андрій Єрмак від імені глави держави Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо "вагнерівців" і це призвело до її зриву.

 

Під час пресмарафону Зеленського на минулому тижні журналіст Бутусов звинуватив президента у брехні і порадив йому разом із Єрмаком дати свідчення щодо «вагнерівців» у ДБР.