Генштаб ЗСУ підрахував кількість російських окупантів в ОРДЛО

16:24, 12.11.2021
Генштаб ЗСУ підрахував кількість російських окупантів в ОРДЛО

Міністр оборони Резніков і Головнокомандувач ЗСУ Залужний прибули з інспекцією в район ООС. (Фото: Фейсбук Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine)

На Донбасі на постійній основі на непідконтрольній Україні території перебувають 2,1 тисяч кадрових російських військових.

 

Як інформує УМ, про це 12 листопада повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Фейсбуці.

 

«На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей держава-агресор підтримує потужне угруповання: сукупна чисельність 1 і 2 АК Південного військового округу РФ становить 35,5 тисяч осіб.

 

Близько 2,1 тис. кадрових військовослужбовців ЗС РФ на постійній основі воюють проти України в ОРДЛО.

 

Кадрові російські генерали та офіцери займають ключові командні посади», - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

Залужний навів дані щодо порушення перемир'я на Донбасі цього року.

 

«Із початку року зафіксовано 2 тис 287 обстрілів українських позицій, з яких 610 - із забороненого мінськими домовленостями озброєння. За поточний місяць противник порушив режим "тиші" 78 разів, з них 26 - застосувавши артилерійські системи калібром понад 100 мм.

 

Противник посилив танковими групами та активно використовує БПЛА та снайперів… Ситуація з безпекою складна, але повністю контролюється Об'єднаними силами», - повідомив він.

 

 

Нагадаємо, що Залужний інспектує 12 листопада військових на Донбасі разом із новим міністром оборони Олексієм Резніковим.

 

Як повідомляла УМ, пресслужба ООС часто-густо не афішує небойові втрати на фронті. Так, молодший сержант розвідувальної роти 57 ОМБр Тетяна Алхімова загинула в районі ООС за невідомих обставин  ще 6 листопада.