Ллойд Остін в Києві звинуватив РФ у розв'язуванні війни на Донбасі, фото

16:22, 19.10.2021
Ллойд Остін в Києві звинуватив РФ у розв'язуванні війни на Донбасі, фото

Ллойд Остін і Андрій Таран у Києві. (Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Росія є відповідальною за війну на Донбасі, оскільки вона розпочала агресію і перешкоджає мирному врегулюванню конфлікту.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час спільного брифінгу з міністром оброни України Андрієм Тараном у Києві 19 жовтня.

 

«Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну. І Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони розпочали порушувати територіальну цілісність та суверенітет України.

 

Ми будемо зі свого боку робити все можливе, щоб підтримати Україну, розвивати її спроможності захисту її територіальної цілісність та недоторканності», сказав, зокрема, пан Остін.

 

Глава Пентагону також  наголосив, що підтримка Штатами українського суверенітету "непохитна".

 

За його словами, США "засуджують окупацію Криму і закликають Росію зупинити війну на сході і зупинити дестабілізацію дій на Чорному морі та вздовж кордонів України, а також зупинити кібератаки проти США, їхніх союзників і партнерів".

 

 

Остін також додав, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку в конфлікті з Росією і зміцнювати стратегічне партнерство. Зокрема, йдеться про зміцнення партнерства у Чорноморському регіоні, щоб "протидіяти дестабілізаційним діям Росії".

 

«Жодна інша третя держава не має права вето щодо вступу України в НАТО», – сказав міністр оборони США.

 

Тоді як Андрій Таран наголосив: «Ми ділимося з НАТО досвідом протистояння збройній агресії Російської Федерації. Для відбиття збройної агресії РФ у нас є головне — добре підготовлені та професійні Збройні Сили».

 

 

Також американська делегація на чолі з Остіном у Залі пам’яті захисників України вшанувала українських воїнів, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта.

 

Після чого Андрій Таран і Ллойд Остін поклали квіти до Стели з Дзвоном Пам’яті.

 

Як повідомляла "УМ", глава Пентагону наразі відвідує країни Чорноморського регіону.

 

Зокрема, він відвідає Грузію і Румунію, а 19 березня пан Остін перебуває з робочим візитом у Києві.