Міжнародний тероризм: Україна обурена взяттям в заручники спостерігачів ОБСЄ у Горлівці

15:43, 18.10.2021
Міжнародний тероризм: Україна обурена взяттям в заручники спостерігачів ОБСЄ у Горлівці

Спостерігачі ОБСЄ не можуть виїхати з окупованого міста Горлівка. (Фото інформресурсів з Горлівки)

Делегація України в ТКГ вважає, що утримання міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ в ОРДЛО має ознаки міжнародного тероризму.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 18 жовтня в Тelegram-каналі України в ТКГ.

 

«Утримання міжнародних спостерігачів озброєними особами має ознаки міжнародного тероризму.

 

Українська делегація закликає міжнародне співтовариство, насамперед керівництво держав-учасниць Нормандського формату, надати відповідну оцінку діям російської сторони», - сказано, зокрема, у заяві ТКГ у відповідь на нахабне утримання в готелі окупованої Горлівки спостерігачів ОБСЄ.

 

Українська делегація у ТКГ уточнила, що російські окупанти взяли в заручники двох співробітників місії ОБСЄ.

 

Дії окупантів українська сторона розцінює як підрив повноважень місії, а, разом із непродовженням мандата ОБСЄ на російських прикордонних пунктах "Донецьк" і "Гуково", як свідому політику, спрямовану на витіснення місії з окупованих територій.

 

Нагадаємо, що 17 жовтня Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ призупинила роботу в окупованому Донецьку з міркувань безпеки.

 

Це рішення пов'язане з проведенням 15-16 жовтня мітингу прихильників так званої "ДНР" в Донецьку біля входу в готель Park Inn, у якому розташований офіс ОБСЄ.

 

Незважаючи на призупинення роботи в окупованому Донецьку, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує свою діяльність на непідконтрольній українській владі частині Луганської області.

 

Додамо, що 13 жовтня озброєні особи з пов'язками Спільного центру з контролю та координації під приводом розмінування здійснювали розвідку залишених Збройними силами України позицій поблизу Золотого, українські бійці затримали бойовика – громадянина Росії Андрія Косяка.

 

Медіа РФ опублікували реакцію представників ОРЛО на затримання СБУ бойовика з кримінальним минулим Андрія Косяка, якого підозрюють в розвідці на користь окупантів із псевдореспубліки.

 

В окупованій Горлівці окупанти не випускають співробітників Моніторингової місії ОБСЄ і вимагають звільнити бойовика, якого затримали ЗСУ біля ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.