Політв’язень Джелялов переведений до психлікарні Сімферополя

01:07, 09.10.2021
Політв’язень Джелялов переведений до психлікарні Сімферополя

Наріман Джелялов під конвоєм окупантів. (Фото: facebook.com/nikolay.polozov)

Російські окупанти перевели першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова із СІЗО до відділення психіатричної лікарні.

 

У СІЗО Сімферополя він утримувався протягом останнього місяця.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив адвокат Микола Полозов.

 

"Буквально напередодні адвокатам Нарімана Джелялова стало відомо, що його вивезли із СІЗО Сімферополя, де він утримувався останній місяць. Як з'ясувалося, його перемістили в 15-е відділення Кримської республіканської психіатричної лікарні № 1 ім Н.І. Балабана", - поінформував адвокат Джелялова.

 

За його словами, це відділення, де проводиться стаціонарна психолого-психіатрична експертиза стосовно підслідних осіб, яких тримають під вартою.

 

Водночас адвокат нагадав, що раніше Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було.

 

"Жодних інших причин прийняття слідчим рішення про направлення Нарімана Джелялова на психіатричну експертизу, крім як застосування каральної практики, припустити неможливо", - вважає пан Полозов.

 

Захисник додав, що після того, як стало відомо про місцезнаходження Джелялова, його негайно відвідала адвокат Еміне Авамілєва і з'ясувалося, що заступника голови Меджлісу вивезли із СІЗО ще в четвер, сама психолого-психіатрична експертиза триватиме від 21 до 28 днів.

 

Адвокат зазначив, що захист оскаржуватиме незаконне процесуальне рішення слідства про направлення Джелялова в стаціонар психіатричної клініки.

 

Як повідомляла «УМ», 6 вересня окупаційний районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових нібито за «вчинення диверсії». Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

 

У Меджлісі кажуть, що Нарімана Джелялова цілий день тримали в наручниках і з мішком на голові.