Зеленський кличе в Україну інвесторів з Ізраїлю і обіцяє захист

20:23, 05.10.2021
Зеленський кличе в Україну інвесторів з Ізраїлю і обіцяє захист

Володимир Зеленський і Іцхак Герцог у Києві (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна та Ізраїль мають великий інвестиційний потенціал, зокрема у сфері інновацій, космосу, кібербезпеки, охорони здоров'я.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив за результатами зустрічі з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом, який перебуває із дводенним візитом у Києві.

 

За його словами, для України Ізраїль є важливим партнером у регіоні Близького Сходу, а завдяки Угоді про зону вільної торгівлі відкриваються нові можливості для розширення двосторонньої співпраці.

 

Глава держави також висловив переконання, що обсяг прямих ізраїльських інвестицій в Україну має великий потенціал зростання, передає Офіс президента. 

 

 

«Новітні технології та інновації, кібербезпека, охорона здоров'я, фармацевтика, космічні програми, банківська справа та фінанси, будівництво та сільське господарство – це лише окремі перспективні сфери для розвитку інвестиційної співпраці між нашими державами. Україна чекає ізраїльських інвесторів, а уряд і я особисто гарантуємо захист усіх інвестицій», – наголосив президент.

 

Також, за його словами, наша держава зацікавлена у вивченні та використанні значного досвіду Ізраїлю у сфері інновацій.

 

«Ізраїльські компанії можуть з користю використати колосальний потенціал України – нового технологічного хабу Європи», – запропонував Зеленський.

 

 

Зі свого боку президент Ізраїлю Іцхак Герцог сказав:

 

«Я впевнений, що в майбутньому наші країни удосконалюватимуть та поглиблюватимуть наявну співпрацю. Є спільне бачення наших країн у низці важливих сфер, включно з економікою, технологіями, наукою, енергетикою, сільським господарством, охороною здоров’я, туризмом і багатьма іншими. Майбутнє відносин між нашими країнами виглядає більш перспективним, ніж будь-коли».

 

Також президенти Зеленський і Герцог оприлюднили спільну заяву після першого дня дводенного візиту голови ізраїльської держави до Києва.

 

Зокрема, Україна та Ізраїль підтвердили свою відданість основоположним принципам міжнародного права, повазі до суверенітету та територіальної цілісності держав. У зв’язку з цим ізраїльська сторона висловила сподівання на те, що завдяки міжнародним дипломатичним зусиллям суверенітет і територіальна цілісність України будуть відновлені у близькому майбутньому.

 

У спільній заяві також йдеться, що президенти України та Ізраїлю спільно з іншими високими делегаціями візьмуть участь у заходах зі вшанування 80-х роковин масових розстрілів у Бабиному Яру.

 

У зв’язку з цим сторони підкреслили необхідність збереження пам’яті про Голокост, як і важливість просвітницьких зусиль на національному та міжнародному рівнях з метою запобігання рецидивам таких жахливих злочинів.