Разумков обіцяє, що Україна не мовчатиме і захищатиме бійців ЗСУ під час обстрілів

13:29, 30.08.2021
Разумков обіцяє, що Україна не мовчатиме і захищатиме бійців ЗСУ під час обстрілів

Дмитро Разумков під час брифінгу в районі ООС. (Фото Верховної Ради України)

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що Україна не мовчатиме на обстріли бойовиків і буде захищати своїх військовослужбовців в районі проведення Операції об'єднаних сил.

 

Щоправда спікер не уточнив, якою саме буде відповідь ЗСУ на ворожі обстріли і взагалі не навів жодної конкретики щодо застосування артилерії ЗСУ чи контрснайперських груп тощо.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Разумков сказав на Донеччині, де він перебуває з робочим візитом у понеділок.

 

«За останній час ми бачимо загострення. Бачимо, що роблять бойовики так звані "ДНР, ЛНР". Всі пам’ятають Авдіївку. Знову обстріли, порушення тих домовленостей, які були взяті всіма сторонами процесу, але лише Україна виконує свої зобов’язання…», - сказав спікер парламенту.

 

І наголосив: «Але ми точно не будемо мовчати і будемо захищати себе, своїх військовослужбовців і громадян, які вимушені жити в таких умовах. Все, що буде залежати від нас, від військово-цивільної адміністрації, я впевнений ми виконаємо».

 

За його словами, влада України повністю готова забезпечити роботу КПВВ на Донбасі, але бойовики на непідконтрольній території заблокували пункти пропуску.

 

Зауважимо, що Дмитро Разумков став першим з керівництва держави, хто прокоментував потужні обстріли міста Авдіївка на Донеччині російськими окупантами з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, які відбулися 28 серпня.

 

Як повідомляла «УМ», опозиційні політики і громадськість обурені мовчанням президента Зеленського, який досі не відреагував на перший з 2017 року обстріл прифронтового міста.